Tensionet dhe NATO

image
... një përplasje të hapur midis Rusisë dhe NATO-s ......
Full story

" Ushtari i mirë Shvejk " dhe idiotësia e luftës

image
" Aventurat fatale të ushtarit të mirë Shvejk gjatë Luftës Botërore... "...
Full story

Greening the Crypto Revolution

image
The explosive growth of Bitcoin and other cryptocurrencies has ......
Full story

The End of Nordic Neutrality

image
Neutrality backed by informal cooperation with NATO...
Full story

Brexit...

image
The UK and the EU should both be prepared to...
Full story

VIP

Jaroslav Seifert (1901 – 1986)

image
Poet and journalist who was the first Czech to win the Nobel Prize for Literature in 1984.
Full story

Albert Camus (1913 – 1960)

image
In Camus’ pocket was an unused train ticket.
Full story

Ruleta Ruse dhe Lufta

image
Shpresa e vetme për paqen, është që ngërçi të ...
Full story

Lufta e gazit

image
Uniteti do të jetë thelbësor edhe për hapat e tjerë të...
Full story

Gazi i Botës

image
Eksperimentimet ambientaliste me mullinj me erë rezultuen donkishiteske...
Full story

The COVID Revolution

image
In the wake of the COVID-19 crisis...
Full story

* * *

image
Muret e shtëpisë ishin plasaritur...
Full story

Përse shkruajmë?

image
Dhe pas bubullimave, vetëtimat...
Full story

Antitrupat, Covid-19

image
Disa antitrupa sulmuan limfocitet B, të tjerat interferonet...
Full story

Vaksina BCG, Covid-19, ndikimi

image
Vaksina BCG vazhdoi të luajë një rol të rëndësishëm në...
Full story

Pse u shemb perandoria britanike?

image
" Perandoria në të cilën Dielli nuk perëndon kurrë " ....
Full story

Pandemia dhe Koha

image
Rutina e përditshme është ...
Full story

* * *

image
German-born Buddhist monk passes ancient exam at Japan temple...
Full story

Tërmet në Kinë

image
Një tërmet i shkallës Rihter 5.1 ...
Full story

Patents vs. the Pandemic

image
With the arrival of COVID-19, it is now ...
Full story

What Is a Moral Foreign Policy?

image
... the nature of foreign policy – with its many contingencies and...
Full story
Log in
Featured author
Newsletter
Email: